Overvejer du at blive medlem af Randersegnens Amatørarkæologer?

Kontingent 2. halvår 2019 til kr. 0. 

Hvad får jeg for mit kontingent?

1.

Vi er først og fremmest en forening, der gør alt, hvad vi kan, for at holde udgifterne nede! Og det er rørende biligt at være medlem! Det kan næsten ikke betale sig at undlade medlemskab, hvis fortid og arkæologi har din interesse.

 

2.

Medlemsblad 4 gange om året (februar, maj, august og november) med interessante små artikler.

3.

4-5 spændende aktuelle foredrag af arkæologer, ofte i samarbejde med folkeuniversitetet, til nedsat pris for vore medlemmer (0-50 kr.). (Følg med på facebooksiden eller læs og tilmeld dig her på hjemmesiden under "Kommende arrangementer".)

3. Fortsat:

Foredrag dette medlemsår:     

  • Søslag på Kolindsund

  • 08.10.2019: Foredrag om Høj Stene ved Vejerslev ved arkæolog ph.d. Mogens Skaaning Høegsberg, Moesgård Museum. (Læs og tilmeld dig under "Kommende arrangementer".)

  • 05.11.2019: Foredrag om Ørregaard - et stort militæranlæg fra jernalderen ved Museumsinspektør Martin Winther Olesen, Museum Midtjylland. (Læs og tilmeld dig under "Kommende arrangementer".)

4.

Et hjemmeside login til foreningens medlemssider.

5.

Cirka 4 gratis årlige udflugter med rundvisninger af arkæologer og historikere.

Udflugter dette medlemsår:     ​

  • Årsmøde Danske Amatørarkæologer - besøg på Broholm Gods, som har en imponerende oldtidssamling og foredrag om møntskatten i Ribe fra 900-tallet (fundet i 2018)

  • Rundvisning i de nedre byer (Tjærby, Vestrup, Albæk og Østrup) ved historiker Anne Rostgaard, Museum Østjylland.

  • Detektorsøgning.

  • 12.10.2019: Fæstedskatten - Danmarks største guldskat fra Vikingetiden og Fæsted-kulthuset og Maltrunestenen - udflugt til Sønderskov Museum, hvor vi bl.a. taler med arkæolog Lars Grundvad, der har stået for udgravningerne. (Se "Kommende arrangementer".)

  • Arkæologi-træf Danske Amatørarkæologer - foredrag om Femern-Bælt udgravningerne (stenalder), om Fæsted-kulthuset (jernalder) og om De døde krigere i Alken enge (jernalder).

6.

Nytårskur:

Dette år:

  • Foredrag om Østrup Borgruin ved arkæolog Thomas Guntzelnick Poulsen. 

7.

Generalforsamling - altid med et spændende indslag i form af et foredrag ved en arkæolog.

Dette år:

  • Arkæolog, Jakob Westermann, fortalte om udgravningerne af bl.a. Chr. III kanal, som gik fra Fladbro til voldgraven omkring Randers, udgravninger ved Metervej i Sdr. Borup og udgravninger i Sporbyen Scandia i Dronningborg.

8.

Mulighed for at låne én af foreningens detektorer mod overholdelse af foreningens 10 bud for detektorførere og etiske retningslinjer.

9. Undervisning i DIME (App til fundregistrering).

10.

Samarbejde med Midtdetekt: Detektorforeningen slår udvalgte  arrangementer op på Randersegnens Amatørarkæologers facebookside, så vores medlemmer får mulighed for at deltage (hvis betaling, da nedsat pris)

 

11.

Via foreningen mulighed for kontakt til mennesker, som beder om assistance til gennemsøgninger af deres jord.

12.

Gratis deltagelse i foredrag i Danmarks Kulturarvsforening, DAKUA - gerne i forbindelse med forårets generalforsamling. Se: www.kulturarvsforening.dk , www.fortidsmindeguide.dk og fanen "Samarbejdspartnere".

Dette år:

13.

Du er automatisk medlem af Danske Amatørarkæologer (DAA) gennem dit medlemskab af Randersegnens Amatørarkæologer. Det betyder, at du må deltage i DAA’s møder. De holder tre arrangementer med foredrag af aktuelle arkæologer årligt, et i Jylland, et på Fyn og et på Sjælland. Ofte kører vi til møderne sammen. 

VEje kastbjerg.JPG

Hvis du ønsker det:

 

14.

Mulighed for optagelse på maillisten for aktivt udøvende amatørarkæologer (nye er med som føl).

Her får du besked, når museum Østjylland kan bruge assistance. 

https://www.randers-arkaeologi.com/medlemmer-som-vil

15.

Medlemskab af Museum Østjyllands Museumsklub til ½ pris (100 kr.) og modtagelse af årsbogen, som har en normalpris på 168 kr. Du modtager invitationer til åbninger af alle udstillinger og meget mere.

https://museumoj.randers.dk/om-museet/museumsklubben/ 

 

16.

Du kan abonnere på DAA's blad Fund & Fortid til nedsat pris. (Fund&Fortids medlemsblade for det år, du indmelder dig, eftersendes gratis. Bladet udkommer fire gange årligt: I marts, juni, september og december. Det indeholder artikler skrevet af både fagarkæologer og amatørarkæologer. ).

https://www.arkaeologi-sda.dk/fund-fortid

https://www.arkaeologi-sda.dk

DAA’s Facebookside:
https://www.facebook.com/Danskeamatorarkaeologer/


Du kan downloade ældre udgaver af Fund&Fortid gratis på deres hjemmeside:
http://www.arkaeologi-sda.dk/fund-fortid/download-fund-fortid

Hvor meget mon vi skal have i kontingent for sådan et program???

Det kommer her:

Årskontingent:

Kr. 250  for 1 person

Kr. 125   for andre personer af samme husstand

Kr. 170   for studerende og pensionerede

Hvis I som par ønsker at nyde arrangementerne sammen.

2. halvår er gratis, hvis du stedet betaler fuld kontingent for det næstfølgende år. Det giver dig en længere periode at overveje i, om medlemskab er noget for dig.

Vi er stolte over at kunne udbyde arrangementerne til denne lave pris.

VELKOMMEN!